Rozširujeme tréningové možnosti: k „airbikom“ pribudli aj „echobiky“

Vlani sme tréningové vybavenie v tzv. spinningovej miestnosti rozšírili o moderný airbike Assault Elite, ktorý je momentálne podľa odborníkov najkvalitnejším „vzduchovým“ bicyklom na trhu. V týchto dňoch k nemu pribudli dva špičkové echobiky Rogue, ktoré rovnako ako airbiky slúžia na precvičenie celého tela a regulácia ich výkonu je ovplyvnená predovšetkým výkonom športovca. Podľa slov konateľa MsHKM Žilina Milana Ladivera by sa mal počet spomínaných moderných tréningových stacionárnych strojov rozrásť až na sedem.

V prípade airbikov, resp. echobikov ide vizuálne aj funkčne o kombináciu stacionárneho bicykla (rotopédu) a eliptického (crossového) trenažéra. Okrem funkcie bicykla je horná časť tela trénovaná aj pomocou pohyblivých častí na ruky. Na „vzdušných“ bicykloch sa trénuje hlavne kardio a vytrvalosť. Ich veľkou výhodou je, že odpor sa mení s intenzitou tréningu. Čím viac „makáte“, tým je odpor väčší, preto je cvičenie na týchto strojoch rovnako vhodné pre amatérskych aj profesionálnych športovcov.

Čo sa týka značiek Assault Air Bike a Rogue Echo Bike, obe sú zárukou absolútnej kvality a v oblasti „vzdušných bicyklov“. Rogue Echo Bike je o niečo robustnejší ako už aj tak veľmi robustný Assault Air Bike a vytvára viac „vetra“. Najväčší rozdiel je v tom, že Assault Bike pracuje s reťazovým pohonom, zatiaľ čo Echo Bike s remeňom.


Fotogaléria