Na hokejbalovom šampionáte aj žilinské zastúpenie

Kanadský Laval, najväčšie predmestie Montrealu, bude od dnes, t. j. 21. do 27. júna 2022 hostiť majstrovstvá sveta mužov a žien medzinárodnej hokejbalovej federácie ISBHF. Na šampionáte bude mať šesťčlenné zastúpenie aj žilinská hokejová škola, resp. MsHKM. 

Už tretí raz si vrcholný turnaj zahrá odchovanec žilinsko-třineckého hokeja a trojnásobný majster sveta v hokejbale Lukáš Piják, naopak, svoju premiéru na svetovom šampionáte zažije ďalší hokejový odchovanec spod Dubňa a čerstvý majster Slovenska s LG Bratislava Matúš Korbáš.

„Som veľmi rád, že som sa dostal do záverečnej nominácie na šampionát a veľmi sa naň teším. Pred sezónou som nad tým ani nerozmýšľal, ale teraz si už verím. Teším sa veľmi a čo sa týka osobných ambícií, tak určite sa chcem dostať do zostavy a hrať čo najviac. Verím, že náš tím sa dostane čo najďalej a vyhráme posledný zápas na turnaji,“ pousmial sa Matúš Korbáš.

V ženskej reprezentácii sa predstaví trio hokejistiek so žilinským domicilom – brankárka Natália Dzurillová, útočníčky Nela Lopušanová a Nikola Nemčeková, plus Alžbeta Šulíková, ktorá oblieka dres ženského tímu MsHKM.

Šampionát sa bude hrať v hale Place Bell s kapacitou 10 00 divákov a vo vedľajšej tréningovej hale. Slovenskí hokejbalisti nastúpia v A-skupine proti Veľkej Británii, Haiti, Taliansku a Českej republike. V B-skupine je domáca Kanada, USA, Grécko, Arménsko a Fínsko. Slovenská reprezentácia žien si zmeria sily s Kanaďankami, výberom USA, Českom, Veľkou Britániou a Libanonom.

 

 


Fotogaléria