Hokej a hádzanú nespája len písmeno H

Žilinský mládežnícky hokej a hádzaná majú spoločne nielen to, že začínajú na písmeno H. MsHKM Žilina, rovnako ako Slovan Malá Fatra - Hádzanársky klub Žilina, sa snažia, aby k športu pritiahli čo najviac detí a pod vedením skúsených trénerov ich zaúčali do tajov hokeja, resp. hádzanej. Uplynulý víkend sa žiačky SMF – HK zúčastnili na turnaji v Stupave, kde bol tak trochu s nimi aj „duch“ MsHKM. Rodičia v hľadisku totiž svoje ratolesti povzbudzovali v žilinských mládežníckych hokejových dresoch, ktoré sme im na tento účel ochotne zapožičali.

„Prostredníctvom facebooku som športovú komunitu požiadal, či nám niekto nemôže požičať dresy v žilinských farbách, resp. žilinskú vlajku, aby sme našim deťom vytvorili na hádzanárskom turnaji „domácu“ atmosféru. Promptne zareagovali ľudia z MsHKM Žilina a dresy nám nezištne požičali, za čo im ďakujeme,“ povedal „hádzanársky“ otec Tomáš Mistrík, ktorý je mimochodom bývalý hokejista.  Zaujímavosťou je, že aj obaja synovia hádzanárskej trénerky Renáty Bartkovej obliekali žilinské hokejové dresy.

„Filozofiou MsHKM je, že športové kluby, zvlášť žilinské, by si mali navzájom pomáhať a spolupracovať na spoločných projektoch, nie si závidieť, brať sa ako nechcenú konkurenciu, či si dokonca robiť naprieky. Požičanie dresov sa síce zdá ako maličkosť, ale aj vďaka takýmito drobnostiam sa nám raz môže podariť vytvoriť pod Dubňom silnú a fungujúcu športovú komunitu,“ uviedol marketingový manažér MsHKM Róbert Kašša.

Report zo Stupava cupu 2021 si môžete prečítať na oficiálnej stránke SMF – HK Žilina:

https://www.hadzanazilina.sk/l/ziacky-ziskali-krasne-4-miesto-na-stupava-cupe/?fbclid=IwAR06ZMDqerZkXPQKZ-LrX8mFOZi-eyS73HQ8rHhWQ6fDnzoyE4uzVsCIIO4

 


Fotogaléria