Za oceán až kvarteto Žilinčanov

Slovenská reprezentácia do 17 rokov sa dnes stretne v Bratislave na dvojdňovom kempe, po ktorom tím v piatok 5. augusta naberie smer USA. Vo výbere Rastislava Paľova figuruje až kvarteto žilinských odchovancov - Jakub Harvánek, Michal Svrček, Michal Valášek a Andrej Tomašec, obliekajúci dres fínskeho KooKoo.

 

Už 15. ročník „Athletix Under-17 Five Nations Tournament“ je na programe 9. až 13. augusta 2022. Slováci si postupne zmerajú sily s Nemcami, Čechmi, Američanmi a Švajčiarmi. „Som rád, že mi tréneri dali možnosť ísť na takýto kvalitný turnaj. Bude to super skúsenosť a spolu s Aďom, Svrkom a Eugenom sa tam veľmi tešíme. Som, rád že si po dlhej dobe konečne môžem s nimi zahrať, pretože teraz síce hráme v odlišných tímoch, ale v minulosti sme si spolu v žilinskom drese zahrali nemálo zápasov. Spolu s chalanmi urobíme všetko preto, aby sme odohrali dobré a kvalitné zápasy,“ povedal obranca Jakub Harvánek, ktorý je momentálne na hosťovaní v Dukle Trenčín.

Podujatie „Athletix Under-17 Five Nations Tournament“ začalo písať svoju históriu v roku 2007. V USA mal turnaj svoju premiéru v roku 2011 v michiganskom meste Ann Arbor, naposledy boli Američania jeho hostiteľmi v roku 2016 v texaskom Plano. Tohtoročná edícia bude tretia na amerických klziskách a domáci tím na nich bude obhajovať minuloročné prvenstvo zo švajčiarskeho Vispu. „Je to pre mňa obrovská česť reprezentovať Slovensko do 17 rokov. Som veľmi rád, že sa mi tvrdá práca vyplatila a chcel by som sa poďakovať trénerom a rodičom, ktorí ma v tom podporovali. Ešte som nikdy nebol v USA a ani na takomto veľkom podujatí. Nesmierne sa na to teším a dúfam, že sa nám turnaj vydarí a ukážeme sa v čo najlepšom svetle,“ uviedol útočník mladých Vlkov Michal Valášek prezývaný Eugen.

 

Program Slovákov na turnaji:

Streda, 10. 8. 2022: SLOVENSKO – Nemecko         

Štvrtok, 11. 8. 2022: Česko - SLOVENSKO          

Piatok, 12. 8. 2022: USA - SLOVENSKO         

Sobota, 13. 8. 2022: SLOVENSKO – Švajčiarsko