VIETE, ŽE...

... žilinskí hokejoví fanúšikovia si môžu zanôtiť až tri „klubové“ hymny?

 

Žilina prišla po body, do žita flintu nehodí...

Prvá oficiálna hymna „vlkov“ vznikla v roku 2001 pri príležitosti víťazstva v 1. hokejovej lige, ktoré znamenalo historický postup do extraligy. Na „svedomí“ ju má známa žilinská skupina AYA a svoju premiéru mal chytľavý song 16. 3. 2001 na žilinskom zimnom štadióne počas veľkolepých postupových osláv. Spolu s kapelou AYA ju vtedy spieval nový maskot klubu - „vlk“, vypredaný štadión, ako aj ďalších zhruba 1500 fanúšikov, ktorí sa nedostali dnu a zápas proti Prešovu sledovali na veľkoplošnej obrazovke pred „zimákom“.

Hymnu nájdete na:

https://www.youtube.com/watch?v=Ty0ma9xFTOs&t=87s

 

Otcovia, synovia aj naši vnuci, sme jedna rodina, sme žilinskí vlci...

V septembri 2012 uzrela svetlo sveta nová klubová hymna, ktorá mala v tej dobe  nevýrazných „vlkov“ nakopnúť a pomôcť im z herného útlmu. Autorom celého nápadu bol zanietený hokejový fanúšik a príležitostný amatérsky hráč Dušan Knapec, autorom textu Rastislav Podracký a hudbu naspievala skupina Šleha so superstaristom Petrom Bažíkom. Na vokáloch však spolupracovali aj Boris Lettrich zo skupiny AYA a líder kapely Arzén Jaroslav Gažo. „Vzhľadom na to, že ma hokej veľmi baví a patrím do skupiny takzvaných hobby hokejistov, mám k tomuto športu úprimný vzťah. Poznám sa dobre s ľuďmi z vedenia klubu, s ktorými sme sa dohodli, že sa takouto formou pokúsime oživiť žilinský hokej,“ povedal pri príležitosti uvedenia hymny Dušan Knapec, ktorý sa podieľal na gitarovom doprovode.  

Môžete si ju vypočuť v odkaze: https://www.youtube.com/watch?v=W_zrsyl9uVo&t=11s

 

Sme vlci, krv žlto-zelená...

O najmladší prírastok do rodiny žilinských hokejových songov sa vo februári 2016 postaral žilinský spevák, gitarista, skladateľ a producent Miroslav „Mopy“ Benčo. „Bol som minule na hokeji a mal som celkom emócie... kričalo sa, hučalo, a tak... no a ráno som sa zobudil s nápadom na song… tak som sa rozhodol, že takto skúsim podporiť našich vlkov,“ upresnil vznik chytľavej gitarovej hymny Mopy.

Pieseň je k dispozícii na:

https://www.youtube.com/watch?v=f2cFrTDfQXM