Peter Cehlárik najlepším útočníkom majstrovstiev sveta!!!

Najlepším útočníkom práve skončených majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji sa stal dvadsaťpäťročný odchovanec žilinského hokeja Peter Cehlárik. „Cehlo“ nastupoval v Rige v prvom slovenskom útoku spolu s ďalšími dvomi hokejistami so žilinskou históriou - Marekom Hrivíkom a Róbertom Lantošim. V poradí najproduktívnejších hráčov šampionátu mu napokon patrila 5. priečka, keď v ôsmich zápasoch nazbieral 11 kanadských bodov za 5 gólov a 6 asistencií.

„Z ocenenia som veľmi prekvapený a veľmi si ho vážim. Priznám sa, že som finále nepozeral, pretože som sa venoval priateľke a jej rodine. Dozvedel som sa to, až keď mi telefonovala mama a hneď na to mi gratuloval aj kamarát Domino Rehák. Vzápätí sa to objavilo aj na sociálnych sieťach. Ako hovorím, veľmi si to vážim, je to výsledok tvrdej práce a času, ktorý som do toho dal. Hokej je však tímový šport a ja nie som veľký zástanca takýchto individuálnych ocenení, preto musím poďakovať spoluhráčom za to, že nám na to ľade klapalo a trénerom za dôveru. Samozrejme, že ďakujem za podporu a gratulácie celej rodine, všetkým priateľom, známym a fanúšikom. Veľmi si to vážim,“ povedal dnes pre klubový web MsHKM Žilina Peter Cehlárik.   

Individuálne ocenenia na MS (podľa direktoriátu turnaja):
Najlepší brankár: Cal Peterson (USA)
Najlepší obranca: Moritz Seider (Nemecko)
Najlepší útočník: PETER CEHLÁRIK (SLOVENSKO)
Titul MVP (najužitočnejší hráč, podľa médií): Andrew Mangiapane (Kanada)
All-Star tím (podľa médií): Jussi Olkinuora (Fínsko) – Moritz Seider, Korbinian Holzer (obaja Nemecko) – Conor Garland (USA), Liam Kirk (Veľká Británia), Andrew Mangiapane (Kanada).

FOTO TASR/Jaroslav Novák