Otestovať sa na ochorenie COVID-19 môžete aj na „zimáku“

Od včera, t. j. štvrtka 11. februára 2021 začalo v priestoroch reštaurácie „Hokejka“ na Zimnom štadióne V. Závodského v Žiline (Športová 5) fungovať mobilné odberné miesto spoločnosti VLCI Services. Široká verejnosť tu môže absolvovať antigénové testovanie na ochorenie COVID-19 od pondelka do soboty od 9.00 do 17.00 h, pričom posledný odber sa realizuje o 16.30 h. Ku dnešnému dňu je v Žiline záujemcom o antigénové testovanie k dispozícii deväť mobilných odberných miest.

Okrem permanentných mobilných odberných miest je na víkendové skríningové testovanie (13. a 14. februára 2021) pripravených 20 odberných miest v 10 mestských lokalitách. Skríningové testovanie sa uskutoční túto  sobotu a nedeľu od 8.00 do 20.00 h, s obvyklými prestávkami pre testovacie tímy od 12.00 do 12.45 h a od 17.00 do 17.45 h. Posledný výter v danom dni vám urobia zdravotníci o 19.30 h, v odberných miestach s elektronickou rezerváciou o 19.45 h. Počas dvoch testovacích dní budú môcť Žilinčania využiť ktorúkoľvek miestnosť.

Elektronická rezervácia na testovanie vopred je možná na siedmich odberných miestach, ktoré sa nachádzajú:

  • na Mestskom úrade v Žiline (k dispozícii sú tu dve odberné miesta/jedno miesto s registráciou)
  • na ZŠ s MŠ Gaštanová 56 na Solinkách (k dispozícii sú tu tri odberné miesta/jedno miesto s registráciou)
  • na ZŠ Karpatská 11 na Vlčincoch (k dispozícii sú tu dve odberné miesta/jedno miesto s registráciou),
  • na ZŠ s MŠ, Ul. sv. Gorazda 1 na Vlčincoch (k dispozícii sú tu dve odberné miesta/jedno miesto s registráciou),
  • v Biznis Centrum, Poštová 1 na Vlčincoch (k dispozícii sú tu dve odberné miesta/jedno miesto s registráciou)
  • na ZŠ Námestie mladosti 1 na Hájiku (k dispozícii sú tu štyri odberné miesta/dve miesta s registráciou).   

Dôvodom pre opakovanie testovania v Žiline je COVID automat, ktorý začal od pondelka 8. februára platiť na celom území Slovenska. Epidemická situácia v okrese Žilina sa po aktualizácii automatu v utorok 9. februára mierne zhoršila, čím sa presunul z II. (červeného) do III. (bordového) stupňa varovania. Podľa platných pravidiel potrebujú od 10. februára obyvatelia zo žilinského okresu na cestu do práce negatívny výsledok RT-PCR alebo antigénového testu na ochorenie COVID-19 nie starší ako sedem dní. Rovnaká povinnosť platí aj pri pohybe medzi okresmi. O otvorení škôl v okresoch s bordovou farbou alebo v III. stupni varovania v COVID automate rozhoduje odporúčanie regionálneho hygienika. Ďalšia aktualizácia epidemickej situácie na Slovensku sa očakáva v utorok 16. februára. Všetky aktuálne platné protiepidemické nariadenia sú k dispozícii na internetovej stránke Úradu verejného zdravotníctva SR.   

 


Fotogaléria