Brankárskym talentom sa bude venovať Marek Laco

V uplynulých dňoch sme sa dohodli na trénerskej spolupráci so žilinským odchovancom a bývalým extraligovým brankárom Marekom Lacom, ktorý sa bude v klube venovať práve výchove mladých gólmanov.

„Potešilo ma, keď mi pán Ladiver zavolal, či by som nemal chuť trénovať brankárov s Jozefom Urdákom. Brankári sú veľmi špecifická kategória a je ťažké sa v nej presadiť. Bude to dosť náročné, ale je to pre mňa výzva. Môžem deťom ponúknuť to, čo mne nikdy nebolo ponúknuté, a to sú dlhoročné skúsenosti. Keď som bol ja v detských rokoch, tak u nás tréneri brankárov doslova neexistovali. Bol som samouk. Z môjho pohľadu sú pre deti pri tréningoch každé oči navyše obrovské plus. Ak im pomôžu moje skúsenosti a budú napredovať, tak to bude pre mňa tá najlepšia odmena za čas, stravený s nimi. Robím to predsa pre ne,“ povedal Marek Laco, ktorého syn Marek pokračuje v otcových brankárskych stopách.

Štyridsaťročný žilinský rodák prešiel v materskom klube všetkými vekovými kategóriami. V slovenskej extralige odchytal počas 12-tich sezón 314 zápasov v bránach MsHK Žilina, MHC Martin a HK Nitra. Ďalších 54 stretnutí pridal v druhej najvyššej súťaži, kde obliekal dresy HK ŠKP Žilina, Olympic Žilina, HK 95 Považská Bystrica a HK Spišská Nova Ves. Legionársky chlebík si vyskúšal v poľskom TKH Toruň, bieloruskom DHK Latgale, kazašských kluboch HK Almaty a Beibarys Atyrau, ako aj v českom AZ Havířov. Na svojom konte má juniorský (2000/2001) aj seniorský (2005/2006) titul majstra Slovenska v drese materského klubu, s ktorým v sezóne 2000/2001 vybojoval aj víťazstvo v 1. lige a postup do extraligy. V prvoligovom ročníku 2008/2009 vychytal postup do najvyššej súťaže aj HK Spišská Nová Ves, keď sa s priemerom 1,35 gólu na zápas stal najlepším brankárom súťaže. Pochváliť sa môže aj dvomi extraligovými bronzami s HK Nitra.

 

 

 


Fotogaléria