Blíži sa návrat do zápasového kolotoča!

Dnes nadobudla účinnosť Vyhláška k organizácii hromadných podujatí - 2/2022 V. v. SR, ktorou sa uvoľňujú niektoré protipandemické opatrenia. Okrem iného zahŕňa aj hromadné podujatia pre deti a mládež do 18 rokov, na ktorých je aktuálne povolená účasť najviac 100 osôb pri režime OTP, teda možná účasť aj osôb s negatívnym výsledkom RT-PCR alebo LAMP testu nie starším ako 72 hodín od odberu alebo antigénového testu nie starším ako 48 hodín od odberu. U detí do 18 rokov je akceptovaný aj negatívny výsledok testu vykonaný v domácom prostredí pre účely výučby na školách. V praxi to znamená možnosť trénovania pre všetky deti a aj návrat do zápasového kolotoča.

„Po uvoľnení opatrení pre športovú činnosť sa môžu do plnohodnotného tréningového procesu konečne zapojiť všetky deti. Z môjho pohľadu je ešte jedna radostnejšia správa, a to, že sa budú môcť opäť rozbehnúť aj súťaže. Deti tak budú môcť opäť naberať okrem tréningovej aj hernú prax. V týchto dňoch intenzívne komunikujeme so SZĽH, ktorý intenzívne pracuje na reštarte súťaží a pevne verím, že sa od budúceho týždňa budú hrať súťaže všetkých vekových kategórií,“ reagoval na aktuálnu situáciu športový manažér - metodik MsHKM Martin Petný.

Info k vyhláške k organizácii hromadných podujatí - 2/2022 V. v. SR nájdete na:

https://www.uvzsr.sk/index.php?option=com_content&view=article&id=4981:vyhlaka-k-organizacii-hromadnych-podujati&catid=56:tlaove-spravy&Itemid=62